Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Washingtonia



Προσθήκη λεζάντας


Με αφετηρία μία καμηλοπάρδαλη και ένα φοίνικα, ένα ταξίδι στον ψυχισμό διάφορων ανθρώπων που τους συνδέει ένας πυρήνας, σχηματισμένος από κάθε πλάνο αυτού του ιδιαίτερου φιλμ.

Ένα ταξίδι κάτω από το δέρμα της ανθρώπινης φύσης, όταν αυτή τονίζει τις αρσενικές απολήξεις της. Ενώ ο θεατής περιηγείται σε πολλά πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους, ουσιαστικά είναι σαν ο κεντρικός ήρωας να είναι ένας και μοναδικός, ο οποίος αλλάζει συνεχώς ρούχα και δέρματα. Ντύνεται καμηλοπάρδαλη, άγριο ζώο, τούρτα γενεθλίων, αλλά και μητέρα. Και όταν κάποιος ντύνεται μητέρα δεν μπορεί παρά να αποθηκεύεσει τα ρούχα του σε ένα κλουβί. Τελικά γίνεται άντρας, που τον συστήνει στη ζωή ένα σκυλί, έχοντας τυφλωθεί από αφρικανική σκόνη. Η μητέρα του θα προσπαθήσει να παρατείνει την τυφλότητά του κλείνοντάς του τα μάτια με τα χέρια της.

Κι αν όλα τα παραπάνω βγάζουν περιορισμένο νόημα, με το φιλμ κανείς θα αποκομίσει μία όμορφη αίσθηση συνοχής και αρμονίας, που στην καρδιά της είναι βαθιά ανθεκτική αλλά και μελαγχολική και δεν αλλιώνεται από τα σκορπισμένα ερεθίσματα, παρα σχηματοποιείται, σαν μία καινούρια χώρα που σε καλεί να την ανακαλύψεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαβάσατε περισσότερο